Connect with us

Știri din județ

22 noiembrie – o zi funny de „mers la plimbare” alaturi de #focustogreenecolife

Publicat

pe

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, a lansat pentru astazi, 22 noiembrie,  Ziua internationala funny „mergi la plimbare”, invitatia de a-ti alege propria plimbare.

Indiferent ca te-ai hotarat sa faci o plimbare in parc, la padure sau pe un traseu de munte, daca esti mai norocos si ai mai mult timp la dispozitie, alege astazi sa mergi pe jos sau cu bicicleta. Plimba-te singur, insotit de prieteni sau cu animalul  tau de companie. Va fi o bucurie pentru toti.

Nu te limita doar la aceasta zi, ci alege sa faci din mersul pe jos si din plimbarile in natura un obicei benefic pentru un stil de viata sanatos. Atat pentru tine, cat si pentru protejarea mediului inconjurator.

Reporterii #focustogreenecolife au ales astazi Gradina Botanica din Bucuresti. Nu doar pentru o plimbare in parc si in natura, ci si pentru a sustine echipele de lucratori care finalizeaza curatenia de toamna a acestui spatiu.

Beneficiile mersului pe jos sunt nenumarate, iar daca il facem cu bucurie, intr-un spatiu, un decor al naturii, efectul am putea spune ca devine unul miraculos.

Creaza-ti o rutina pozitiva mergand zilnica la o scurta plimbare. Vei incepe sa descoperi din ce in ce mai multe metode de a avea un stil de viata pozitiv si dinamic. Considera plimbarea ca actiunea pe care o faci in mod constient, ca o contributie la „curatarea” corpului tau si al planetei.

Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj .

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Ce înseamnă virtualizare?

Publicat

pe

ce-inseamna-virtualizare

În universul tehnologiei moderne un termen des întâlnit este virtualizarea. Virtualizarea este o tehnologie care permite crearea unor servicii IT utile cu ajutorul unor resurse care sunt în mod tradiţional „legate” de hardware. Cu alte cuvinte poţi folosi capacitatea unui computer prin distribuirea acesteia între mai mulţi useri şi medii de lucru.

Ca să înţelegem cum funcţionează tehnologia din spatele virtualizării oferim un exemplu simplu: trei servere fizice, fiecare cu un scop anume definit de la început. Poate avem un server care joacă rol de server de e-mail, altul care e server web şi un al treilea care e folosit pentru rularea de aplicaţii. Fiecare server e folosit la 30% din capacitatea sa, dar nu ai cum să renunţi la niciunul. Dacă vrei să beneficiezi de prețuri excelente și garanție B2B, orientează-te către serverele second hand de la firme de încredere.

Virtualizarea este crearea unei versiuni virtuale a unui OS, de pildă, a unui server, dispozitiv de stocare, sau a unor resurse de reţea. Cu ajutorul softului special are loc o simulare a funcţionalităţilor hardware pentru a avea un sistem virtual. Deci poţi să operezi mai multe sisteme de operare, mai multe sisteme virtuale şi mai multe aplicaţii pe un singur server.

Este eficientă, e foarte simplu de lucrat cu serverele, poţi să ai două servere de e-mail unice prin virtualizare. E acelaşi hardware, doar că foloseşti mai eficient resursele.

Virtualizarea nu e un concept nou

Prima dată am auzit de virtualizare încă din anii 1960, dar am folosit-o efectiv începând cu anii 2000. Tehnologia care a făcut posibilă virtualizarea s-a dezvoltat destul de greu şi s-a ajuns până la urmă să avem mai mulţi utilizatori care pot folosi simultan computere ce realizează procesări complexe. Anii 1990 au fost cei care au dat un boost ideii de virtualizare, după ce exista hardware fizic în companii care puteau să ruleze doar un task, nu foloseau toată capacitatea lor de procesare foarte eficient.

Virtualizarea a fost soluţia naturală la două probleme. Companiile puteau să îşi partiţioneze serverele şi să ruleze aplicaţii pe tipuri multiple de sisteme de operare şi pe diverse versiuni. Serverele erau folosite mai eficient, costurile scădeau dramatic, nu mai cumpărai alte servere. Practic virtualizarea a fost baza cloud computing-ului.

Bazele virtualizării, mai simple decât îţi închipui

Dar cum funcţionează virtualizarea mai exact? E simplu. Un software separă resursele fizice din mediile virtuale, lucrurile ce au nevoie de respectivele resurse. Se pot instala direct în hardware, pot sta pe lângă sistemele de operare. Mediile virtuale primesc câte resurse au nevoie, alocate corect de aceste softuri speciale. Utilizatorii interacţionează şi rulează diverse aplicaţii, rezolvă sarcini în acest mediu virtual, în maşini virtuale. Maşinile virtuale funcţionează ca fişiere independente, se pot muta dintr-un computer în altul, funcţionează la fel peste tot.

Putem avea virtualizarea datelor, care adună laolaltă date din multiple surse, virtualizarea desktopurilor, care permite unui administrator central să ofere medii desktop simulate către sute de maşini fizice în acelaşi timp. Se pot face configurări rapide în masă, actualizări, verificări de securitate pe toate desktopurile virtuale.

Desigur avem virtualizarea serverelor, virtualizarea OS-urilor, la nivelul kernelului, se pot rula sisteme side-by-side, virtualizarea reţelelor, funcţiilor lor. Se separă funcţii cheie ale reţelei, file sharing, configurare IP, alte servicii esenţiale ca să fie distribuite între mediile virtuale. Odată ce avem funcţii software independente de maşinile fizice funcţii specifice pot fi împachetate într-o nouă reţea şi asociate unui nou mediu de lucru-se reduce numărul de componente fizice pentru reţele independente.

Citeste in continuare

Știri din județ

Pregtirea corpului pentru iarna, la YOUness Clinic, cu Dr. Vanessa Youness

Publicat

pe

Cand anotimpul se schimba si un nou element isi face simtita prezenta energetica, in aceasta perioada de tranzitie sanatatea noastra are cel mai mult de suferit. Fiecare anotimp aduce particularitatile lui in afectarea sanatatii asociate cu meridianele acelui element. Problemele la organele situate de-a lungul acestui meridian (ale sezonului) tind sa fie mai vizibile. Veste buna este ca energia anotimpului sustine corectarea acestor dezechilibre.

Iarna – anotimpul rece si intunecat este momentul de reflexie, de odihna si recuperare. Elementul/miscarea – Apa este caracteristica iernii.

Particularitatile elementului apa:

Anotimp: iarna;

Meridiane: vezica urinara, rinichi;

Gust: sarat;

Organ de simt: urechea;

Simt asociat: auzul;

Parte a corpului: oasele, dintii;

Expresie a spiritului: vointa;

Emotia pozitiva: acceptarea;

Emotia negativa: frica, groaza;

Trasaturi pozitive: adaptabilitate, complianta, flexibilitate.

Fiecare element al MTC are asociate diferite insusiri spirituale.

Cand apa este in echilibru avem acces la comorile ei: Putere, Intelepciune, Vointa, Cunoastere, Liniste, Incredere, Rabdare.

Capacitatea de a asculta constient si adanc este tot o carcateristica a apei. Luand in considerare ca auzul este simtul asociat cu apa, iar urechea este organul ei de simt.

In 1996 a fost demarat in sudul rural al Statelor Unite un proiect – The Listening Project – cu scopul de a demonstra puterea ascultatului in a deschide mintile oamenilor si de a-i flexibiliza in gandire si de a le distruge ideile fixe. Interviurile au fost luate in zone cu conflicte, la oameni fara abilitatea de a face schimbari pozitive, oameni cu idei preconcepute, fixe si opinii rigide pe anumite subiecte.

Intervievatorii trebuiau doar sa mearga si sa ii asculte pe oamenii din aceste comunitati, oferindu-si urechile spre ascultare si completa lor atentie, fara a comenta, fara a intrerupe, punandu-si de o parte ideile si opiniile lor cat de bine puteau. Odata ce au reusit sa asculte fara intreruperi, lucrurile au inceput sa se schimbe. Vorbitorii au inceput sa se gandeasca mai mult la cuvintele lor, cliseele verbale au fost inlocuite cu fraze mult mai atent alese si ideile si opiniile au inceput sa se schimbe. Si pentru ascultatori lucrurile au inceput sa se schimbe. Prejudecatile si stereotipiile lor au inceput sa se inmoaie in timp ce ascultau. Ambele grupuri s-au schimbat.

Concluzia experimentului – atesta puterea unui element echilibrat. Cand apa este in echilibru si urechile, ascultatul si auzul sunt acordate, acest echilibru va curge prin toate celelalte elemente. Vom avea parte de vederea limpede si flexibilitatea crescuta a Lemnului, de compasiunea si dechiderea Focului, de intelegerea si empatia Pamantului, precum si de cunoasterea, respectul si acceptarea care vin din partea Metalului.

Asa cum un element blocat poate produce blocaj si la nivelul celorlalte elemente, echilibrul unui element va determina si echilibrarea celorlalte.

Cand apa noastra este echilibrata ne simtim confortabil cu vremea rece, profitam de oportunitatea de a face mai putin, de a manca si de dormi un pic mai mult. Vom petrece mai mult timp reflectand si adunandu-ne puterile. Ne vom bucura de darurile Apei – puterea de a avea incredere, de a ne odihni, de a asculta cu adevarat, de a ne conserva resursele si de a aduna putere.

Cand apa noastra este dezechilibrata – ne vom lupta cu vremea rece, ne vom simti epuizati pana in maduva oaselor. Ne vom pierde vointa, Nu vom avea incredere nici in noi, nici in ceilalti. Vom deveni nesiguri, tematori si anxiosi. Vezica noastra urinara si rinichiul nu vor functiona bine si vom suferi de dureri lombare joase. De asemenea, ar putea suferi si urechile precum si auzul nostru.

Pentru a trata elementul Apa vom trata meridianele Rinichi si Vezica urinara – care sunt meridianele pentru Apa si rezervoarele noastre de energie. Sunt ca niste lacuri si rauri care inmagazineaza si trannsporta Qi-ul.

Exercitiile de respiratie care aduc aerul pana la nivelul ombilicului – incalzesc abdomenul si zona lombara – asigurand echilibrul la nivelul meridianelor rinichi, vezica biliara. Masajul la nivelul zonei lombare poate de asemenea inviora zona.

Este necesar sa fim atenti si la emotia asociata cu apa, care este Frica. Este necesar sa punem in perspectiva relatile noastre cu frica si felul in care aceasta ne afecteaza relatiile. Este necesar sa ne intrebam ce ne impiedica sa avem incredere in curgerea fireasca a vietii noastre. Trebuie sa ne intrebam daca suntem nesabuit de increzatori sau prea fricosi. Raspunzand la aceste intrebari putem intelege daca curgerea naturala a apei noastre este impiedicata.

Dezechilibrele de ordin fizic la nivelul lojei sunt cistitele, infectiile urinare inalte, incontinenta urinara, retentie urinara, scaderea libidoului, ejaculare prematura, impotenta, probleme osoase, hipertensiune, cefalee occipitala, transpiratii nocturne, extenuare, sindromul de burnout, inflexibilitate, rezistenta la schimbare, anxietate, fobii, panica. Energia sezonului permite tratamentul optim al acestor dezechilibre. 

Stilul de viata potrivit iarna

1. Imbracati-va bine, tineti spatele cald si bine acoperit – mai ales zona lombara (meridianul vezicii urinare strabate tot spatele si este extrem de sensibil in aceasta perioada).

2. Odihniti-va mai mult.

Este sezonul pentru odihna, regenerare si recuperare, o faza importanta pentru urmatorul ciclu de crestere. In scrierile vechi chinezesti Nei Jing se spune ca iarna Oamenii ar trebui sa se retraga devreme noaptea si sa se scoale tarziu ziua, sa astepte ca soarele sa rasara.

3. Programati mai mult imp pentru lumea Dvs. Interioara.

4. Folositi-va de energia sezonului pentru a descoperi mai mult despre voi insiva: citind, fiind mult mai atenti la emotiile voastre, mult mai receptivi la visele voastre. Iarna este cel mai potrivit anotimp pentru a incepe practica meditatiei.

5. Zhi – spiritul apei aliniaza scopul cu vointa si reprezinta vitalitatea si vointa noastra. Ambele sunt epuizate de frica si dorinta. Hranind dedicarea si determinarea noastra ne crestem legatura cu zhi.

6. Socializati cu oameni dragi voua.

Serile de iarna sunt un prilej excelent de a revitaliza si de a adanci relatiile cu cei apropiati. Faceti din aceste intalniri evenimente simple si relaxate.

7. Practicati sporturi fluide, ca si curgerea unei ape: Tai chi, qi gong, yoga, pilates. 

8. Mergeti la inot, sauna, jacuzzi, delectati-va cu o baie lunga si calda.

9. Bucurati-va sa priviti zapada curgand.

Dieta iarna

Iarna este anotimpul de Yin maxim care ascunde qi-ul in cele mai adanci straturi ale organismului, facand corpul susceptibil la diverse raceli. Astfel, este necesara o dieta calda suplimentata cu arome dulci si acre care sa disperseze qi-ul si sa ne protejeze impotriva stagnarii frigului.

Alimente recomandate:

– Legume si fructe negre sau albastre: ridichie neagra, alge de mare, fasole neagra;

– Iarna sunt recomandate bauturile alcoolice, tariile, ca metoda de incalzire: vin fiert, tuica fiarta, etc.

– Condimente: anason, usturoi, ghimbir;

– Ceaiurile iuti, condimentate;

– Alune, nuci, susan negru, fructe de padure;

– Masline;

In privinta bauturilor alcoolice Li ShiChin recomanda consumul moderat, dar regulat de alcool.

Bauturile alcoolice sunt amare si acrisoare ca aroma si calde ca natura termica. Consumat regulat si in cantitatile potrivite alcoolul regleaza curgerea sangelui, stimuleaza circulatia qi-ului, stimuleaza mintea si incalzeste corpul.

Vezica urinara 60 – Muntele Kunlun

Punctele de acupunctura isi primesc denumirea dupa mai multe criterii. Unele sunt denumite dupa locatia lor in corp, altele sunt denumite dupa functiile asociate cu punctul si ce organe sunt influentate de punct, iar altele sunt denumite dupa cultura si geografia din care provin.

Kunlun este muntele din care izvorasc doua fluvii importante, Yangtze si fluviul Galben. Yangtze este cel mai mare fluviu din China, ca si meridianul VU unde este localizat acest punct. Yangtze este navigabil tot timpul anului si este capabil sa absoarba surplusul de ploi si de aluviuni, fiind o sursa importanta de apa pentru irigatii. Spre deosebire de acesta, Fluviul Galben are cea mai mare rata de sedimentare a aluviunilor dintre toate cursurile mari de apa din lume. Din aceasta cauza cursul raului se modifica permanent.

Intr-o legenda veche se povesteste ca dupa niste inundatii devastatoare singurii supravietiuitori au fost doi copii, un frate si o sora, care au plutit pe o barcuta pana la muntele Kunlun care se ridica deasupra apelor, aici s-au stabilit si au repopulat pamantul simbolizand yin si yang primordial. Muntele Kunlun este considerat axul central intre cer si pamant, stalpul ce mediaza fortele intre yin si yang, intre cer si pamant, intre inundatii si uscaciune, intre moarte si renastere. 

Este locul din noi care ramane constant neschimbat (coloana noastra vertebrala sau vointa noastra) la care ne putem intoarce pentru a incepe ceva nou. Este punctul foc de pe meridianul apa care arde ca o lumina in intuneric. Acest punct, este locul de unde, aliniat cu axa personala, putem sa regeneram autoreglarea, multiplele resurse de autoingrijire ale raului Yangtze. Daca viata noastra curge mai degraba ca Raul Galben, acest punct este locul primordial de unde putem reincepe noi experiente dupa “inundatii”.

Rinichi 25 Depozitul Spiritului: un alt punct care ne poate incarca cu energie, de unde ne putem gasi curajul, puterea noastra interioara si intelepciunea.

Punctionat la timpul potrivit in tratament poate schimba cursul bolii. Imaginati-va miile de oameni care aproape si-au epuizat toata energia facand fata diverselor provocari ale vietii si au ramas goliti si deziluzionati. Imaginati-va pe toti aceia care au fost zdrobiti de boala si durere si sunt atat de descurajati de tot felul de doctori ca nu mai au puterea sa dea piept cu o noua zi. Pentru a umple Depozitul Spiritului la acesti oameni inseamna sa deschizi pentru ei un loc de care au uitat de mult. Un loc de implinire interioara, de pace si de putere, de intelepciune, de unde procesul de vindecare poate reincepe. 

Dr. Vanessa Youness va ajuta sa va pregatiti corpul pentru iarna.

Citeste in continuare

Știri din județ

Lifting mamar – Ridicarea sanilor – Mastopexia

Publicat

pe

Cei care apeleaza la o interventie pentru ridicare sani accepta sa se supuna unei proceduri chirurgicale, cu pasi bine definiti. Liftingul mamar este o solutie pe termen lung pentru sanii care au inceput sa se lase si nu mai au aspectul ferm de odinioara.

1.      Ce este mastopexia?

Cunscut si sub denumirea de mastopexie, liftingul mamar este o solutie pentru sanii lasati, aparuti dupa nastere, slabiti sau imbatraniti, care si-au pierdut din aspectul initial, iar pozitia acestora s-a schimbat. Liftingul mamar consta in indepartarea excesului de piele de la nivelul sanilor , ridicarea si remodelarea glandei mamare prin repozitionarea acesteia.

Rezultatele dupa o astfel de operatie starnesc admiratia celor din jur si redau increderea in sine pacientelor. In functie de preferinte, sanul poate fi si augmentat priin utilizarea implanturilor mamare.

2.      Cum se desfasoara consultatia?

Inainte de efectuarea procedurii de lifting mamar, se face un consult initial, unde se efectueaza masuratori, se evalueaza excesul de piele si se evalueaza starea de sanatate a pacientului. Se va discuta despre alergii, boli ale pacientului sau medicamente pe care le ia in prezent.

Inainte de orice operatie de lifting mamar se vor recolta analizele de sange si se va efectua o mamografie sau ecografie mamara. Acestea vor oferi toate informatiile necesare pentru a planifica operatia cu succes.

O regula de baza pentru cele care doresc sa isi mareasca sanii este ca ziua operatiei sa nu coincida cu perioada ciclului menstrual si cu sase saptamani inainte sa intrerupa tratamentul cu anticonceptionale. Se recomanda oprirea fumatului si evitarea expunerii excesive la soare. Un alt detaliu important este ca pacienta sa nu aiba unghii cu gel sau date cu oja, iar cremele de corp nu se vor aplica in ziua operatiei.     

3.      In ce consta ptoza mamara?

Ptoza mamara consta in coborarea glandei mamare si distensia pielii care o inconjoara. Acest fenomen apare in urma pierderii in greutate sau dupa sarcina, in urma alaptarii si poate fi corectat printr-o operatie la san. Pe langa alaptarea si pierderea in greutate, ptoza mamara este influentata si de alti factori, precum: varsta, greutatea, fumatul, expunerea la radiatiile ultraviolete si sportul fara un sutien elastic.

Un san normal este format din piele, glanda mamara, grasime, santul inframamar si complexul areola-mamelon. Acestea contribuie la o structura normala a sanului, iar conexiunea dintre acestea arata cat de bine este pozitionat sanul. Pentru planificarea unui lifting mamar se efectueaza o analiza asupra acestor componente si a felului in care acestea sunt conectate.

4.      Cate grade de ptoza mamara exista?

In functie de cat de coborat este sanul, exista mai multe tipuri de ptoza mamara iar tratamentul chirurgical va impune tehnici specifiice pentru fiecare grad de ptoza. Exista si variant de pseudoptoza sau falsa coborare a sanului ce necesita o augmentare cu implanturi mamare.

5.      Cui se recomanda liftingul mamar?

Fiind una dintre cele mai raspandite proceduri de chirurgie estetica, liftingul mamar este destul de complex, presupune o serie de pasi si tehnici si tocmai de aceea este necesara o pregatire cat mai atenta inainte de inceperea operatiei.

Pentru ca tesuturile isi pierd din fermitate pe masura ce femeile imbatranesc, o astfel de operatie de ridicare a sanilor ajuta la recapatarea increderii in fortele proprii si la cresterea atractiei catre sexul opus. Cel mai adesea se recomanda aceasta interventie chirurgicala femeilor adulte, peste 18 ani si mai ales celor mai in varsta.

Inainte de efectuarea unei astfel de operatii de ridicare sani este important ca pacientele sa nu sufere de nicio boala cronica si sa nu urmeze niciun tratament cronic cu anti-coagulante, anti-agregante sau anti-depresive. Orice alergie trebuie mentionata medicului, in asa fel incat sa nu apara complicatii si sa se poata defini cel mai bun plan de interventie.

Exista paciente care opteaza pentru un lifting mamar sau ridicare sani, pe cand altele opteaza pentru un implant mamar, fara a solicita si ridicarea sanilor. Orice interventie are ca si consecinta aparitia catorva cicatrici in jurul areolei sau vertical, pe care pacientele vor fi nevoite sa le accepte.

Dr. Eugen Turcu si echipa sa de la clinica de chirurgie estetica Zone Medical Estet  din Bucuresti ofera toate informatiile necesare despre lifting mamar pret si mastopexie, prin programarea unei consultatii.

Citeste in continuare

ObservTOT pe Facebook

Cele mai noi stiri

Exclusiv3 zile ago

Drobeta Turnu Severin: Oltean care fura poșete, prins

Un bărbat din Slatina a fost ridicat de polițiștii mehedințeni, fiind acuzat că în cursul lunii noiembrie a furat mai...

Exclusiv4 zile ago

S-a reluat circulația feroviară în zona Balota

CFR SA informează că, începând cu ora 15.55, circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de trafic pe raza stației...

Exclusiv5 zile ago

Cand trebuie sa folosesti solutii antiparazitare?

Ai indoieli sau crezi ca animalul tau de companie are purici? Prezenta puricilor pe caine nu este usor de detectat...

Exclusiv5 zile ago

Te gandesti sa inchiriezi o masina? Iata ce este necesar sa cunosti

Ai nevoie de o masina si te gandesti sa apelezi la un serviciu de tipul car rental Bucuresti, insa nu...

Exclusiv5 zile ago

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate...

Exclusiv5 zile ago

Servicii profesionale de deratizare pentru spatii curate si sigure

Spatiile in care lucram si traim trebuie protejate in permanenta impotriva daunatorilor. Acestia sunt capabili sa ne afecteze atat confortul...

Exclusiv5 zile ago

Mehedinți: Șase victime după coliziunea a trei mașini

Șase persoane au fost rănite, în urmă cu puțin timp, după ce trei mașini au intrat în coliziune în zona...

Exclusiv5 zile ago

Un nou incident pe calea ferată. Trei vagoane ale unui tren de marfă, deraiate la Balota

Circulaţia feroviară în stația Balota este închisă, după ce trei vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, în această...

Stiri de actualitate