Connect with us

Eveniment

Noi investitii in orasul Cernavoda, punct strategic recunoscut de oficialitatile americane

Publicat

pe

Portul Cernavoda – port strategic pe Dunare

Marti, 21 mai 2024, portul Cernavoda a fost vizitat de Christopher Townsend, presedintele Ligii Navale a Statelor Unite, precum si de comandantul bazei NATO de la Mihai Kogalniceanu, Kesler Weaver si de alti oficiali americani, care impreuna cu reprezentantii autoritatilor autohtone au evidentiat importanta strategica atat din punct de vedere militar, cat si din punct de vedere economic al portului Cernavoda, acesta fiind amplasat pe malul drept al Dunarii, imediat in aval de accesul pe Canalul Dunare-Marea Neagra.

Importanta economica a portului Cernavoda deriva atat din conexiunea cu cele doua rute fluviale de tansport, cat si din plasarea acestuia la doar doi kilometri de autostrada A2. Doar daca ne gandim la preluarea unei parti semnificative din fluxul de cereale destinat portului Constanta pe cale rutiera, putem trage concluzia ca acest fapt ar duce la o decongestionare semnificativa a acestuia si, implicit, la eliminarea timpilor morti atat a operatorilor rutieri (vezi cozile interminabile de pe autostrada), cat si la evitarea stationarilor prelungite ale navelor maritime in portul Constanta.

In plus, interesul recent al Ministerului Transporturilor pentru refacerea liniei ferate spre portul Ceravoda evidentiaza, o data in plus, existenta unei strategii a Guvernului Romaniei pentru identificarea unor solutii viabile in vederea decongestionarii traficului de marfuri din portul Constanta, port ce s-a dovedit a fi in dese randuri nepregatit in a asigura un flux constant al marfurilor dinspre si spre Ucraina si Centrul Europei.

De asemenea, mergand pe aceeasi linie strategica, autoritatile romane analizeaza oportunitatea acordarii unor facilitati armatorilor de nave maritimo – fluviale de 3.000/ 5.000 tone, pescaj 5,5 m, draft aerian 16,5 m, pentru a directiona aceste vapoare spre porturile Cernavoda si Medgidia, in scopul decongestionarii traficului de marfuri din portul Constanta in perioadele de varf. Din informatiile noastre, in prezent, operatorii mari din portul Constanta poarta negocieri cu operatorii din porturile Cernavoda si Medgidia pentru a directiona o parte semnificativa a volumului de marfuri precum cereale, ingrasaminte, bitum, produse petroliere spre cele doua porturi. Astfel, acestia intentioneaza ca o mare parte din marfa ce vine rutier spre portul Constanta sa fie directionata spre portul Cernavoda, unde va fi incarcata pe barje ce vor ajunge in portul Constanta pe Canalul Dunare-Marea Neagra, unde vor fi descarcate cu ajutorul macaralelor plutitoare in vapoare de 40.000 – 50.000 tone. Ulterior, barjele vor reveni in portul Cernavoda cu produse vrac importate, ce vor fi insacuite si destinate beneficiarilor.

Importanta porturilor romanesti de la Dunare, implicit a portului Cernavoda este evidentiata si de recentul proiect european depus de Regia Autonoma „Administratia Fluviala a Dunarii de Jos” Galati referitor la realizaea nor lucrari de dragaj pe Dunare, proiect in valoare de 230 milioane euro, finantat din fonduri europene.

Suntem convinsi ca operatorii portuari vor tine pasul cu cresterea traficului pe Dunare, iar proiectul privind realizarea unui un centru multimodal si intermodal in portul Cernavoda va prinde contur in curand. In acest sens, in prezent se poarta negocieri cu mai multe companii germane, americane, coreene in vederea deschiderii unor reprezentante, puncte de lucru, puncte de productie in zonele adiacente portului Cernavoda. Deschiderea manifestata atat de autoritatile publice locale ale orasului Cernavoda, de operatorii portuari, de conducerea CNE Cernavoda fata de viitoarele investitii in zonele limitrofe orasului creeaza premisele unei dezvoltari economice fara precedent in aceasta zona.

Portul turistic Cernavoda – o investitie utila atat localnicilor, cat si persoanelor aflate in tranzit

Pe langa crearea acestui centru intermodal in portul Cernavoda, autoritatile locale au in vedere, de asemenea, constructia unui port turistic situat la doar 1,5 kilometri de portul Cernavoda, util atat localnicilor pentru acostarea ambarcațiunilor turistice de mici dimensiuni, dar si turistilor si a persoanelor aflate in tranzit pentru diferitele activitati de agrement: pescuit, plimbari pe Dunare, activitati sportive sau servirea mesei intr-un cadru feeric. Constructia urmeaza sa fie realizata din pontoane plutitoare care culiseaza pe stalpi metalici. Scopul acestui tip de constructie este ca pontonul sa fie ridicat si coborât in functie de nivelul fluctuant al Dunarii. Pe langa valorificarea potentialului turistic al orasului Cernavoda, se asteapta ca aceasta noua investitie sa genereze cateva sute de noi locuri de munca.

The post Noi investitii in orasul Cernavoda, punct strategic recunoscut de oficialitatile americane appeared first on INCISIV TV.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Neversea 2024 4-7 IUNIE – Plaja Modern Constanta

Publicat

pe

The post Neversea 2024 4-7 IUNIE – Plaja Modern Constanta appeared first on INCISIV TV.

Citeste in continuare

Eveniment

Feel IT Services: Lider în Outsourcing IT

Publicat

pe

Astazi companiile se confruntă cu nevoia constantă de a-și optimiza procesele și de a-și securiza infrastructura IT. Feel IT Services, cu sediul în România, Moldova, Franța și Israel, răspunde acestor provocări printr-o gamă variată de servicii de outsourcing IT, dezvoltare software personalizat și penetration testing.

Outsourcing IT: Optimizarea Resurselor și Eficienței

Outsourcing-ul IT a devenit o strategie esențială pentru companiile care doresc să-și concentreze resursele interne pe activitățile de bază și să reducă costurile operaționale. Feel IT Services oferă soluții de outsourcing IT adaptate nevoilor fiecărui client, asigurând:

 • Managementul Infrastructurii IT: Monitorizarea și gestionarea serverelor, rețelelor și stațiilor de lucru pentru a asigura o funcționare neîntreruptă și eficientă.
 • Suport Tehnic: Suport tehnic disponibil 24/7, asigurând rezolvarea rapidă a problemelor și minimizarea timpilor de nefuncționare.
 • Servicii de Cloud: Migrarea, gestionarea și optimizarea serviciilor în cloud pentru a oferi flexibilitate și scalabilitate.

Dezvoltare Software Personalizat: Soluții Adaptate Nevoilor Tale

În era digitalizării, fiecare afacere are cerințe unice care necesită soluții software personalizate. Feel IT Services se specializează în dezvoltarea de software la comandă, oferind:

 • Analiză și Consultanță: Înțelegerea profundă a nevoilor clientului și elaborarea unui plan detaliat pentru dezvoltarea soluțiilor software.
 • Dezvoltare și Implementare: Echipele noastre de dezvoltatori folosesc tehnologii de ultimă oră pentru a crea aplicații personalizate, scalabile și sigure.
 • Testare și Asigurarea Calității: Procese riguroase de testare pentru a asigura funcționalitatea și performanța optimă a soluțiilor livrate.

Penetration Testing: Securitatea Cibernetică la Nivel Înalt

Într-un peisaj digital în care amenințările cibernetice sunt tot mai complexe, securitatea IT este crucială. Feel IT Services oferă servicii avansate de penetration testing pentru a identifica și remedia vulnerabilitățile din sistemele IT ale clienților noștri:

 • Testare de Penetrare a Rețelei: Evaluarea securității rețelelor pentru a detecta și exploata posibilele puncte slabe.
 • Testare de Penetrare a Aplicațiilor: Identificarea vulnerabilităților în aplicațiile web și mobile, asigurându-se că acestea sunt protejate împotriva atacurilor.
 • Raportare și Remediere: Furnizarea de rapoarte detaliate și recomandări pentru remedierea vulnerabilităților identificate.

Concluzie

Feel IT Services se angajează să ofere soluții IT de înaltă calitate, adaptate cerințelor fiecărui client. Prin outsourcing IT, dezvoltare software personalizat și penetration testing, ajutăm companiile să-și îmbunătățească eficiența operațională, să-și asigure securitatea cibernetică și să rămână competitive în piața globală. Contactează-ne astăzi pentru a descoperi cum putem transforma nevoile tale IT în realitate.

The post Feel IT Services: Lider în Outsourcing IT appeared first on INCISIV TV.

Citeste in continuare

Eveniment

Cum să rezolvi problemele cu tastatura laptopului

Publicat

pe

Tastatura laptopului este una dintre cele mai folosite componente, și este destul de frustrant când aceasta începe să aibă probleme. Fie că este vorba despre taste care nu mai funcționează, taste care se apasă greu sau alte probleme, este important să știi cum să le abordezi. În acest articol, voi discuta despre cele mai comune probleme cu tastatura laptopului și cum să le rezolvi, astfel încât să poți reveni rapid la treabă.

Taste care nu funcționează deloc

Una dintre cele mai frecvente probleme este când anumite taste nu mai funcționează deloc. Acest lucru poate fi cauzat de mai multe motive:

  • Murdrărie și praf: În timp, murdăria și praful se pot acumula sub taste, împiedicându-le să funcționeze corect.
  • Defecțiuni hardware: Uneori, problema poate fi cauzată de o defecțiune hardware, cum ar fi un cablu de tastatură defect sau o placă de bază deteriorată.
  • Probleme software: De asemenea, pot exista probleme la nivel de driver sau setări care împiedică tastatura să funcționeze corect.

  Solutii:

  • Curățare: Întoarce laptopul cu fața în jos și scutură-l ușor pentru a elibera murdăria. Utilizează un spray de aer comprimat pentru a curăța praful din jurul tastelor.
  • Verificare drivere: Asigură-te că driverele tastaturii sunt actualizate. Poți face acest lucru accesând managerul de dispozitive și verificând dacă există actualizări disponibile pentru tastatură.
  • Diagnostic hardware: Dacă problema persistă, este posibil să fie nevoie de un diagnostic hardware. Poți apela la servicii profesionale de reparatii electronice sector 6 pentru a rezolva problema.

  Taste care se apasă greu sau rămân blocate

  Dacă ai observat că unele taste se apasă greu sau rămân blocate, problema poate fi din nou legată de murdărie sau de o defecțiune mecanică.

   Soluții:

   • Curățare: Folosește un bețișor de bumbac înmuiat în alcool izopropilic pentru a curăța între taste. Asigură-te că laptopul este oprit și deconectat de la sursa de alimentare înainte de a face acest lucru.
   • Reparare mecanică: Dacă o tastă rămâne blocată, încearcă să o eliberezi cu grijă folosind o pensetă. În cazul în care problema persistă, poate fi necesară înlocuirea tastei sau a întregii tastaturi.

   Tastatura introduce caractere greșite

   Aceasta este o problemă destul de enervantă care poate avea cauze software sau hardware.

    Soluții:

    • Verificare setări regionale: Asigură-te că setările regionale ale tastaturii sunt corecte. Poți verifica acest lucru în setările de limbă și regiune din Windows.
    • Scanare antivirus: Uneori, virușii sau malware-ul pot cauza acest tip de problemă. Asigură-te că ai un antivirus actualizat și efectuează o scanare completă a sistemului.
    • Resetare tastatură: În unele cazuri, poate fi necesar să resetezi tastatura la setările din fabrică. Poți face acest lucru accesând setările tastaturii în panoul de control.

    Tastatura nu funcționează deloc

    Dacă tastatura nu funcționează deloc, problema poate fi mai gravă decât pare.

     Soluții:

     • Verificare conexiune: Verifică dacă tastatura este conectată corect la placa de bază. Acest lucru necesită de obicei deschiderea laptopului, deci dacă nu te simți confortabil să faci asta, este mai bine să apelezi la profesioniști.
     • Testare cu o tastatură externă: Conectează o tastatură externă la laptop. Dacă aceasta funcționează, problema este probabil la tastatura internă și ar putea fi necesară înlocuirea acesteia.
     • Servicii profesionale: În cazul în care niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, poate fi necesar să apelezi la un serviciu de reparatii electronice sector 6 pentru a diagnostica și remedia problema.

     Problemele cu tastatura laptopului pot fi frustrante, dar majoritatea sunt rezolvabile cu puțină răbdare și câteva cunoștințe de bază. Fie că este vorba de curățarea tastaturii, actualizarea driverelor sau verificarea setărilor software, aceste soluții te pot ajuta să revii rapid la activitățile tale zilnice. Dacă problema persistă, nu ezita să apelezi la servicii profesionale de reparatii electronice sector 6 pentru un diagnostic și o reparație corespunzătoare.

     The post Cum să rezolvi problemele cu tastatura laptopului appeared first on INCISIV TV.

     Citeste in continuare

     ObservTOT pe Facebook

     Cele mai noi stiri

     Uncategorizedo oră ago

     Servicii de Outsourcing IT pentru Succesul Afacerii Tale

     Azi afacerile se confruntă cu provocări constante pentru a rămâne competitive și eficiente. Una dintre soluțiile cele mai eficiente pentru...

     Exclusiv2 ore ago

     (VIDEO) Mehedințean arestat pentru furt în formă continuată

     Un mehedințean de 24 de ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, a fost arestat pentru furt calificat în formă continuată. Pe...

     Eveniment23 de ore ago

     Neversea 2024 4-7 IUNIE – Plaja Modern Constanta

     The post Neversea 2024 4-7 IUNIE – Plaja Modern Constanta appeared first on INCISIV TV.

     Eveniment2 zile ago

     Feel IT Services: Lider în Outsourcing IT

     Astazi companiile se confruntă cu nevoia constantă de a-și optimiza procesele și de a-și securiza infrastructura IT. Feel IT Services,...

     Exclusiv3 zile ago

     Directoarea CJRAE Mehedinți, plasată în control judiciar de DNA pentru luare de mită

     Edupedu.ro a anunțat că directoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Mehedinți, Andreea Florentina Bădescu, este inculpată într-un...

     Eveniment4 zile ago

     Cum să rezolvi problemele cu tastatura laptopului

     Tastatura laptopului este una dintre cele mai folosite componente, și este destul de frustrant când aceasta începe să aibă probleme....

     Eveniment4 zile ago

     Cum să rezolvi problemele de lag pe PlayStation 4

     Dacă ai fost vreodată prins în mijlocul unei sesiuni intense de gaming și ai simțit cum jocul începe să sacadeze...

     Eveniment4 zile ago

     Cum Să Alegi Corect Memoria pentru Laptopul Tău

     Alegerea corectă a memoriei RAM pentru laptopul tău poate avea un impact semnificativ asupra performanței acestuia, mai ales dacă îl...

     Stiri de actualitate