Connect with us

Exclusiv

Minorul care şi-a înjunghiat prietena, judecat în stare de arest preventiv

Publicat

pe

Instanţa de judecată a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un minor de 16 ani, deferit justiţiei pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit anchetatorilor, inculpatul şi-a atacat şi înjunghiat prietena, în vârstă de 17 ani. Ulterior, minorul a încercat să-şi ia viaţa cu acelaşi cuţit. Incidentul violent a avut loc în Drobeta Turnu Severin, pe 23 februarie, în jurul prânzului. La sfârşitul lunii aprilie, judecătorii l-au obligat pe minor să urmeze un tratament medical.

Procuroii au explicat că minora de 17 ani a fost înjunghiată pe o stradă din zona Castelului de Apă din Drobeta Turnu Severin. A suferit mai multe leziuni, cele mai multe în zone vitale ale corpului.
„În data de 23.02.2024, în jurul orei 12.00, în timp ce se deplasa (în zona Castelului de Apă) împreună cu persoana vătămată, în vârstă de 17 ani, inculpatul B.R., în vârstă de 16 ani, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului (zona capului, zona gâtului şi zona toracică), provocându-i persoanei vătămate multiple leziuni. Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, persoana vătămată a suferit numeroase leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor-înţepător. Leziunile traumatice necesită circa 70 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate.

Ulterior, inculpatul s-a autoagresat cu cuţitul, aplicându-şi mai multe lovituri în zona gâtului, cu intenţia de a-şi suprima viaţa. Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legal, inculpatul a suferit leziuni traumatice care s-au produs prin lovire cu corp tăietor-înţepător. Leziunile traumatice necesită circa 20 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa inculpatului”, au precizat anchetatorii.

Tânără înjunghiată în plină zi, în apropierea unei şcoli

Oamenii legii au mai susţinut că atacul violent a avut loc în prezenţa mai multor trecători, dar şi în apropierea unei şcoli.
„În zona comiterii faptei (obiectiv turistic „Castelul de Apă”), se află şi o şcoală, precum şi mai multe spaţii comerciale. Prin modul de comitere a faptei, persoanelor prezente în zonă le-a fost creată o puternică stare de temere, fapta producând şi un puternic impact în rândul opiniei publice”, au mai precizat anchetatorii. Minorul de 16 ani a fost arestat preventiv pe data de 5 martie, după ce a fost externat. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Mehedinţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de minor la Curtea de Apel Craiova. Pe 15 martie, instanţa i-a respins contestaţi ca nefondată.

În iunie, judecătorii au dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpatul minor. Acesta a fost deferit justiţiei la sfârşitul lunii aprilie. Pe 3 iunie, la primul termen de judecată, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 17 iunie, în vederea admnistrării probatoriului.

Minorul care şi-a înjunghiat prietena, obligat la tratament medical

La sfârşitul lunii aprilie, instanţa l-a obligat pe minor să urmeze un tratament medical. Potrivit hotărârii instanţei, minorul ar trebui să urmeze tratamentul până la însănătoşire. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Dispune obligarea provizorie la tratament medical a inculpatului B.R., aflat în stare de arest preventiv (…). Pune în vedere acestuia să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de medicul de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, au dispus judecătorii. Hotărârea Tribunalului Mehedinşi a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Pe 29 aprilie, instanţa a respins ca nefondată contestaţia inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Doi bărbaţi, prinşi cu 100 grame de cocaină la Podari

Exclusiv

Doi șoferi, blocați între fiarele mașinilor după un accident cu 5 persoane implicate

Publicat

pe

Cinci persoane au fost implicate într-un accident rutier aproape de localitatea Hinova din județul Mehedinți. Șoferii au rămas încarcerați.

Cu puțin timp în urmă, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru descarcerarea a două persoane, victime ale unui accident rutier, produs între două autoturisme, aproape de localitatea Hinova.

La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și trei ambulanțe SAJ. La sosirea salvatorilor, cei doi șoferi se aflau în imposibilitatea de a se autoevacua.

Doi șoferi, blocați între fiarele mașinilor

Pompierii au acționat cu accesoriile din dotare pentru extragerea victimelor, pe care le-au predat, în stare de conștiență și cooperante, echipajelor medicale SAJ. În accident au fost implicate alte trei persoane, conștiente și cooperante.

Ulterior, toate cele cinci victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin de către echipajele SMURD și SAJ. Pompierii militari au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.

Citeste in continuare

Exclusiv

Adolescent arestat preventiv pentru tâlhărie și complicitate la tâlhărie calificată

Publicat

pe

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reţinut, joi, pentru 24 de ore, un adolescent de 14 ani, din comuna Butoiești, județul Mehedinți, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și complicitate la tâlhărie calificată.

În dimineaţa zilei de 8 iulie, adolescentul ar fi ajutat un alt adolescent, de 16 ani, din Filiaşi, care în prezent este arestat preventiv, să comită infracțiunea de tâlhărie. El ar fi împins o femeie, căreia adolescentul de 16 ani i-ar fi smuls de pe umăr geanta, din care ar fi sustras ulterior bunuri.

De asemenea, pe 24 mai, în jurul orei 23.48, băiatul de 14 ani ar fi smuls telefonul unui bărbat de 62 de ani, din Craiova, care se afla așezat pe o bancă, pe bulevardul Carol I, din localitate, fugind ulterior într-o direcţie necunoscută.

Poliţiştii l-au reţinut pe adolescent, pentru 24 de ore. Vineri, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Accident cu patru mașini și un TIR, pe A2

Citeste in continuare

Eveniment

Reîncărcare Telekom – prin incarca.ro durează doar 2 minute

Publicat

pe

De

reîncărcare Orange

Procedura clasică de achiziție pentru o reîncărcare Telekom poate să pară nu doar învechită dar și destul de consumatoare de timp.

Trăim în secolul vitezei și astăzi pur și simplu nu mai avem timp să stăm pe la cozi prin punctele de lucru ale operatorilor de telefonie mobilă doar pentru a ne reîncărca a noastră cartelă SIM cu beneficii – credit sau minute.

În 2024 lucrurile trebuie să se miște super rapid, și singura modalitate de a beneficia de cele mai rapide servicii rămâne internetul. Există incarca.ro, un portal online prin intermediul căruia oricine își poate achiziționa o reîncărcare Telekom, Vodafone sau Orange într-un interval de timp de maxim două minute de când a intrat pe site. Uneori chiar mai puțin…

Încarcă.ro este unul dintre cele mai renumite portaluri destinate posesorilor de cartele PrePay din România, și oferă niște servicii impecabile de ani buni. De fapt, există foarte multe avantaje de care beneficiază cei care aleg să folosească acest portal, în detrimentul metodei clasice de reîncărcare pe care am descris-o mai sus, respectiv reîncărcarea la operator.

Care este cel mai mare avantaj al portalului incarca.ro pentru cei care aleg să-și cumpere lună de lună o reîncărcare Telekom, Vodafone sau Orange prin intermediul său

Cel mai mare avantaj al portalului este faptul că oferă servicii super rapide. În doar 2 minute oricine își poate reîncărca o cartelă PrePay indiferent de operator. Durează doar 2 minute pentru că acest portal nu solicită clientului să-și creeze un cont pe site. Astfel, procedura de achiziție constă în doar doi pași simpli, doi pași care pot fi parcurși sub 2 minute.

Primul pas necesar pentru a achiziționa o reîncărcare PrePay prin intermediul incarca.ro constă în completarea datelor de pe prima pagină. Trebuie completat numărul de telefon care trebuie reîncărcat, valoarea reîncărcării, trebuie selectat operatorul și tipul reîncărcării, apoi se merge direct spre pagina de plată. Astfel, totul durează uneori sub 2 minute.

Pe lângă rapiditatea cu care poate vinde o reîncărcare PrePay, incarca.ro mai iese în evidență și cu sistemul de bonusare. După cum știm, în sfera PrePay, operatorul de telefonie obișnuiește să ofere un bonus la fiecare reîncărcare a unui utilizator. Ei bine, la fel se întâmplă cu incarca.ro, portalul oferă un bonus separat de al operatorului pentru fidelizare.

Foarte mulți clienți au rămas fideli acestui portal și din cauza faptului că este deschis non stop iar perioadele de downtime practic nu există. Atunci când au nevoie, atunci când expiră beneficiile, portalul este activ și poate vinde o reîncărcare Orange, Telekom sau Vodafone la orice oră din zi și din noapte. Este un portal pe care oamenii se bazează.

Varietatea este și ea scoasă în evidență. Portalul poate să ofere clienților reîncărcări electronice cu valori cuprinse între 5 și 125 euro, în funcție de operator. Fiecare operator are limitele lui: Orange între 5 și 125 euro, Vodafone între 5 și 100 euro, Telekom între 5 și 50 de euro. Așadar orice sumă dorește clientul, portalul poate să o ofere fără probleme.

Un aspect foarte important se leagă și de securitate. Portalul este securizat cât se poate de bine astfel încât să nu existe problemele cu furturile de date bancare sau probleme cu pierderea creditului cumpărat. Tranzacțiile efectuate prin intermediul incarca.ro sunt criptate 100% iar certificatul SSL instalat este cel mai sigur din lume la ora actuală.

Cei mai bucuroși clienți ai portalului sunt posesorii de telefoane Dual Sim, care dețin două cartele PrePay de la doi operatori diferiți. Aceștia nu mai sunt nevoiți să se perinde printre portalurile operatorilor pentru a-și reîncărca ale lor cartele PrePay. Prin incarca.ro aceștia reușesc să-și reîncarce ambele cartele cu beneficii dintr-un singur loc.

Citeste in continuare

ObservTOT pe Facebook

Cele mai noi stiri

Eveniment9 ore ago

Principalele piese ale unui scuter: componente esențiale pentru funcționarea corectă a vehiculului

Scuterele sunt vehicule de mică capacitate, ideale pentru deplasări rapide și ușoare în orașe. Acestea sunt alcătuite din mai multe...

Exclusiv21 de ore ago

Doi șoferi, blocați între fiarele mașinilor după un accident cu 5 persoane implicate

Cinci persoane au fost implicate într-un accident rutier aproape de localitatea Hinova din județul Mehedinți. Șoferii au rămas încarcerați. Cu...

Uncategorized23 de ore ago

Inchirierea de masini este o solutie de transport

Serviciile de inchirieri auto sunt elemente esentiale ale turismului modern, in fiecare zi in tara sosesc sute de turisti care...

Eveniment23 de ore ago

Inchirierea unei masini este o solutie avantajoasa

Serviciile de inchirieri auto sunt elemente esentiale ale turismului modern, in fiecare zi in tara sosesc sute de turisti care...

Exclusiv2 zile ago

Adolescent arestat preventiv pentru tâlhărie și complicitate la tâlhărie calificată

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reţinut, joi, pentru 24 de ore, un adolescent de 14 ani, din...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Eveniment3 zile ago

Reîncărcare Telekom – prin incarca.ro durează doar 2 minute

Procedura clasică de achiziție pentru o reîncărcare Telekom poate să pară nu doar învechită dar și destul de consumatoare de...

Eveniment3 zile ago

Amendă rovinietă – Cum o poți evita cel mai simplu?

Cu siguranță mulți dintre noi am pornit cu mașina la drum lung iar după câteva luni ne-am trezit acasă cu...

Uncategorized4 zile ago

Digitalizarea – Un Pas Esențial pentru Succesul Afacerii Tale în Startup Nation 2024

Succesul afacerii tale depinde în mare măsură de integrarea tehnologiei moderne. Ne dedicăm să ajutăm startup-urile să își realizeze potențialul...

Stiri de actualitate