Exclusiv
Află mai multe informații în articolul de aici despre protetica disponibilă la Dental Premier

Dantura ta nu mai arată așa cum îți dorești? Dinții tăi au nevoie de coroane dentare? Citește în acest articol și descoperă ce sunt coroanele dentare și ce fel de tipuri de coroane dentare sunt disponibile la Dental Premier.
Ce sunt coroanele dentare?
Acestea reprezintă un înveliș prin care se realizează restaurarea unui dinte deteriorat. Coroanele dentare pot să fie cimentate pe suprafața dinților sau înșurubate. Însă sunt utilizate și pentru înlocuirea unui dinte, în cazul unui implant dentar. Când este atașată dintelui, coroana dentară va acoperi toată partea care iese din gingia dintelui.
În ce cazuri va fi nevoie să apelezi la o coroană dentară?
Medicul specialist pe care îl vei întâlni în clinica Dental Premier îți va recomanda când este nevoie să apelezi la o coroană dentară. În această clinică se folosește tehnologia pentru protetică dentară computerizată CEREC 3D. Aceasta va rezolva fără probleme următoarele cazuri prin care poți să treci tu:
- Ai un dinte slăbit și vrei să îl protejezi pentru a nu fi nevoie de un implant prea curând;
- Dorești să restaurezi un dinte care este crăpat sau spart din cauza unei traume;
- Ai un dinte care a fost cariat grav, iar pereții nu mai pot să suporte alt fel de sprijin;
- Treci printr-un implant dentar și îți dorești astfel de servicii prin coroane dentare;
- Vrei să îmbunătățești aspectul dintelui tău.
Prin serviciile unui medic experimentat, vei putea să beneficiezi de astfel de ajutor, în oricare dintre cazurile de mai sus.
Ce tipuri de coroane dentare sunt disponibile la Dental Premier?
Coroanele dentare pot să fie împărțite în categorii în funcție de mai multe aspecte, cum ar fi:
- Materialul din care sunt realizate;
- Scopul pentru care sunt folosite;
- Durata.
Află mai multe informatii in articolul de aici despre serviciile disponibile la Dental Premier. Coroanele dentare pot să fie provizorii sau temporare. Cele provizorii pot să fie utilizate pe post de etapă premergătoare unei intervenții mai complexe. Au un rol estetic și vor susține procesul de masticație. Acestea sunt realizate, de multe ori, din compozit sau acrilat. Coroana dentară care este definitivă se utilizează pentru a se restaura complet dintele. Aceasta acoperă în totalitate parte ce iese din gingie a dintelui.
Cum se produce o astfel de coroană dentară?
Coroanele dentare se realizează în laborator și sunt necesare măsurători și probe. Din dorința de a realiza o coroană care să semene cât mai bine cu dintele tău natural, pentru a nu încurca procesul de masticație și nici mușcătura, ți se vor lua mai multe probe. Acestea sunt precise deoarece se fac cu ajutorul ultimelor tehnologii.
Sunt mai multe tipuri de materiale din care se realizează coroanele dentare
Diferă materialul din care sunt fabricate coroanele dentare. Dacă tu nu știi pentru ce anume să optezi, cere detalii și sfaturi de la medicul tău stomatolog.
- Coroana dentară integrală din ceramică sau zirconiu CEREC;
- Coroană metalo-ceramică;
- Coroană din ceramică pe suport de zirconiu;
- Coroană integral din ceramică;
- Coroană dentară din acrilat sau metalo-acrilică.
Află care este recomandarea pe care o primești de la un medic din echipa Dental Premier și adoptă ceea ce îți face mai bine.
Contact:
Telefon: +40758.791.817
Email: contact@dentalpremier.ro
Sursă foto: dentalpremier.ro
Exclusiv
Polițiștii mehedințeni la datorie în noaptea de Înviere

Polițiștii mehedințeni alături de celelalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie și-n noaptea de Înviere.
Ei au acționat pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.
Au fat la datorie peste 130 de polițiști de la:
- ordine publică,
- rutieră,
- investigații criminale,
- acțiuni speciale, dar și de la alte structuri.
Poliția Rutieră Mehedinți desfășoară acțiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative. Folosesc aparatele radar, dar mai ales dispozitivele care semnalează consumul de alcool sau substanțe interzise la volan.
Citește și: Incendiu la o casă din Craiova
Exclusiv
Trei răniți într-o mașină care s-a răsturnat pe DC 116

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident produs astăzi, în apropierea localității Smadovița, Mehedinți. Polițiștii au stabilit că o șoferiță de 20 de ani a pierdut controlul direcției, a lovit un cap de pod, după care s-a răsuturnat. În accident au fost răniți și doi pasageri din autoturism.
Polițiștii au explicat că, inițial, mașina scăpată de sub control a lovit un cap de pod.
”Astăzi, 19 aprilie, ora 09.28, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată cu privire la faptul că în localitatea Bâcleș s-a produs un accident rutier. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției orașului Strehaia care, din cercetările efectuate, au stabilit că o tânără de 20 de ani, din comuna Bâcleș, în timp ce conducea un autoturism pe DC 116, în afara localității Smadovița, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcției și ar fi intrat în coliziune cu un cap de pod, după care s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și a doi pasageri care au fost transportați la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, au precizat oamenii legii.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Exclusiv
Mehedinţi: Sancțiuni de peste 118.000 de lei aplicate de polițiști, în ultimele 24 de ore

Polițiștii mehedințeni au desfășurat ieri, 17 aprilie, acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, respectarea legislației rutiere de către participanții la trafic, prevenirea traficului și consumului de substanțelor interzise și depistarea persoanelor urmărite.
Pentru protejarea comunității, polițiștii au fost prezenți în stradă și au intervenit operativ la 52 de evenimente sesizate, dintre care 32 prin SNUAU 112.
63 de conducători auto au fost testați cu aparatura din dotare
Pe timpul misiunilor desfășurate, 63 de conducători auto au fost testați cu aparatura din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive și consumului de alcool la volan.
234 de autovehicule și 362 de persoane au fost verificate cu aplicația e-DAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.
Polițiștii au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 118.000 de lei.
Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 17 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, potrivit legii.
Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 6 vehicule, care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
Citeşte şi: Joi a fost cea mai caldă zi din 2025 în România
-
Exclusivacum 7 zile
Salvamontiștii gorjeni intervin cu o dronă subacvatică performantă în zona viaductului Bahna
-
Evenimentacum o săptămână
România are nevoie de un președinte, nu de un experiment: Ponta vs. Nicușor Dan
-
Exclusivacum 7 zile
RMN Cluj oferă rezultate RMN în maxim 24 de ore, pentru diagnostic rapid și precis
-
Exclusivacum 7 zile
Un microbuz a căzut în Dunăre, la Iloviţa. Nu se ştie câte persoane se aflau la bord
-
Politică localăacum 6 zile
Victor Ponta: Un lider echilibrat pentru vremuri tulburi
-
Evenimentacum o săptămână
BEC a decis că USR nu îl poate sprijini pe Nicușor Dan la prezidențiale nici măcar în mediul online
-
Evenimentacum o săptămână
Elena Lasconi, dezvăluiri din culisele „puciului” din USR:”Prima oară au încercat să mă forțeze”
-
Exclusivacum 7 zile
Incendiu la o casă din Drobeta Turnu Severin